ЗАЯВА ПРО ОБМЕЖЕННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ТА ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОРЯДОК ДОТРИМАННЯ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ

Заява про обмеження відповідальності

Наведені нижче положення застосовуються до усіх Заявників, які обрали або мають намір обрати Послуги Візового центру Канади особисто чи через поштовий зв'язок, якщо це застосовано.

VF Worldwide Holdings Ltd (далі – VFS) є постачальником послуг, залученим Міністерством у справах імміграції, біженців та громадянства Канади (IRCC). В цій якості VFS здійснює управління Візовим центром Канади через свої дочірні компанії або партнерів і уповноважена виконувати адміністративні функції для IRCC, пов'язані з видачею віз для тимчасових резидентів, розглядом заяв на отримання дозволів та проїзних документів для постійних мешканців Канади. Заявники погоджуються та розуміють, що плата, сплачена VFS за послуги, якими користуються Заявники, не підлягає поверненню за жодних обставин.

Заявники визнають, що відповідальний Візовий Відділ Посольства Канади залишає за собою право запитувати додаткову документацію чи проходження співбесіди для прийняття рішення щодо видачі віз.

VFS не гарантує:

  1. Результат розгляду будь якої заяви.
  2. За винятком випадків, передбачених цим документом, VFS не несе відповідальності, і справжнім виключає будь яку відповідальність за будь які травми, втрати чи пошкодження будь якого виду, що виникають внаслідок затримки в обробці або відхиленні заяви на отримання візи.
  3. Хоча вживаються розумні запобіжні заходи під час поводження з документами заявників, включаючи паспорти, VFS не несе відповідальності (за винятком випадків, зазначених у цьому документі нижче), в силу договору чи делікту, чи в будь який інший спосіб, перед заявниками за будь яку травму, втрату чи будь які збитки, що виникають внаслідок наступного:

  1. поводження з паспортами та документами у Візових центрах Канади та їх субпідрядниках;
  2. будь які послуги з доданою вартістю, які використовуються Заявниками.
  3. обставини непереборної сили;
  4. будь яка аварія чи крадіжка під час будь яких заходів;
  5. будь які інші обставини поза контролем Візового центру/центрів Канади та їх субпідрядників.

У разі втрати або пошкодження паспорта під час передачі через кур'єра та/або під час перебування у VFS та/або у Візовому центрі Канади, їх уповноважених субпідрядників, відповідальність VFS та/або Візового центру/ центрів Канади та їх уповноважених субпідрядників обмежуються відшкодуванням службових зборів, що стягуються відповідним органом за заміну втрачених або пошкоджених паспортів та віз лише через звичайну процедуру подання заяви. VFS та/або Візовий центр/центри Канади, їх уповноважені субпідрядники не несуть відповідальності за будь які непрямі збитки чи шкоду, заподіяну Заявнику через втрату паспорта або підтверджуючих документів.

Усі збори за послуги, що надаються ВЦ та перераховані на веб-сторінці послуг та тарифів за послуги, не повертаються.

VFS розмістила на цьому веб-сайті посилання, за допомогою яких можна перейти на той чи інший веб-сайт/сайти, які Заявники, можливо, бажають відвідати. VFS не переглядає подібні веб-сайти і не контролює їх вміст. Отже, VFS не несе жодної відповідальності, якщо Заявники відвідують ці веб-сайти та користуються послугами, пропонованими на них. Після того як Заявник переходить на інший веб-сайт, він також підпадає під дію положень та умов того веб-сайту. Хоча важливо зазначити, що жоден працівник/ субпідрядник VFS не має права чи повноважень вносити поправки чи зміни та доповнювати зміст, згаданий у цьому документі.

Дані Умови в усіх аспектах регулюються місцевим законодавством, і будь-які спори, що виникають в рамках цих Умов, передаються на розгляд виключної юрисдикції місцевих судів.

 

Правила захисту персональних даних

Сфера застосування

VFS Global Services (далі – VFS) є підрядником Міністерства у справах імміграції, біженців та громадянства Канади (IRCC) і уповноважена виконувати адміністративні функції, пов'язані з оформленням заяв на отримання візи тимчасового резидента, дозволів та проїзних документів. Це повідомлення про порядок використання особистої інформації описує, як VFS збирає, використовує, розкриває та обробляє персональні дані фізичних осіб (далі – заявник (-и)), які подають заяви на отримання віз та дозволів, і надає доступ до такої інформації відповідним органам у цілях, описаних нижче.

Мета збору та використання Персональних даних

Персональні дані можуть збиратися для наступних цілей:

  • обробка запитів на отримання віз тимчасових резидентів, дозволів та проїзних документів;
  • відповіді на запити щодо статусу заяви;
  • відстеження статусу заяв;
  • відповіді на запити заявника (спільно іменуються «Послуги»)

VFS збирає персональні дані Заявників лише для надання Послуг. Надання персональних даних VFS є добровільним. Однак зауважте, що відмова надати персональні дані може обмежувати нашу здатність надавати запитувані Послуги. Персональні дані збираються безпосередньо від Заявників або уповноваженого представника, який діє від імені Заявника. Заявник повинен надати свою згоду у формі згоди у випадках прямої чи опосередкованої згоди, залежно від обставин.

Процес подання заяви: Заявників можуть запитати надати у заяві на отримання візи певну особисту інформацію, включаючи ім’я, фотографію, адресу, дату народження, номер телефону, паспортні дані, свідоцтво про народження, дохід, статус громадянства, сімейний стан та стан працевлаштування, дані про судимості та навчання. Ця особиста інформація збирається для передачі уряду Канади та/або відповідним візовим відомствам Канади і є необхідною для обробки запитів заявників на отримання віз та дозволів. Ця особиста інформація також буде використана для повернення паспорта та документів Заявника після того, як заява буде оброблена Візовим Відділом Посольства Канади в порядку, дозволеному під час подання заяви.

 

Статус заяви: Для отримання оновлених даних щодо статусу заяви на отримання візи, дозволу або проїзних документів заявники повинні вказати своє ім'я та довідковий номер або унікальний ідентифікатор відстеження заяви.

 

Онлайн-відстеження статусу заяви: Для відстеження статусу заяви заявникам необхідно вказати дату народження та ідентифікаційний номер на нашому веб-сайті.

 

Запити заявника: Окремі обмежені персональні дані, такі як прізвище, дата народження, номер телефону, адреса вулиці, адреса електронної пошти, дата подання заяви та ідентифікаційний код відстеження, можуть бути зібрані, якщо Ви зв’яжетеся з нами по телефону із запитом чи коментарем. Зверніть увагу, що листування електронною поштою може бути не захищеним. Заявники не повинні вказувати персональні дані, такі як номер паспорта, спілкуючись електронною поштою чи телефоном. Ми рекомендуємо заявникам не розкривати конкретний характер послуги чи заяви електронною поштою.

 

Розкриття персональних даних: VFS не розголошує, не торгує, не здає в оренду, не продає та іншим чином не розголошує Ваші персональні дані за винятком випадків, передбачених цим документом та за згодою уряду Канади. Ваші персональні дані використовуватимуться лише для цілей, зазначених у цьому документі. VFS, можливо, потребуватиме розголошення персональних даних, коли цього вимагає законодавство, коли необхідно виконувати ухвалу суду, для будь якого триваючого судового провадження чи для іншого судового процесу, в якому залучено VFS, або щоб здійснювати законні права чи захищатися від юридичних вимог, кримінального розслідування, у судових питаннях, для забезпечення національної безпеки чи запобігання, розслідування, виявлення, переслідування злочинних дій.

 

Передача до Канади: Персональні дані, зібрані VFS, будуть передані до Міністерства у справах імміграції, біженців та громадянства Канади (IRCC), розташованого у Канаді, для цілей розгляду заяв та в іншому випадку, необхідному для надання послуг. Інформація в електронній формі буде тимчасово розміщена в базах даних VFS, у центрах обробки даних, розташованих у Канаді. Біометрична інформація, отримана від заявника VFS, буде передана безпосередньо уряду Канади.

 

Договір про надання послуг: VFS може передавати (або іншим чином) надавати ваші персональні дані третім сторонам, які надають послуги від нашого імені. Наприклад, ми можемо використовувати сторонніх постачальників для надання кур'єрських послуг. Персональні дані, такі як ім'я, адреса, номер телефону, можуть надаватися постачальникам кур'єрських послуг. Персональні дані не надаватимуться постачальнику послуг СМС-повідомлень. Ваші персональні дані можуть зберігатися та оброблятися постачальниками послуг за межами Канади. Постачальникам послуг надається інформація, яка їм необхідна для виконання визначених ними функцій, і ми не уповноважуємо їх використовувати або розголошувати особисту інформацію для власних цілей.

 

Файли Cookies

Це файли чи фрагменти інформації, що можуть зберігатися у Вашій системі чи пристроях із Інтернет-підключенням під час відвідування веб-сайту VFS. Після доступу до веб-сайту VFS Ви даєте згоду на використання файлів cookies. Якщо Ви не погоджуєтесь з використанням файлів cookies, Ви не повинні використовувати наш веб-сайт. Якщо файли cookie, які ми використовуємо, вимкнені, це може вплинути на використання нашого веб-сайту. VFS використовує файли cookies, щоб зробити веб-сайт простішим у використанні. Ми не можемо ідентифікувати Вас особисто на основі цієї інформації.

  • Веб-сайт VFS пропонує певні функції, які доступні лише за допомогою файлів cookies.
  • Файли cookies допомагають ідентифікувати заявників чи користувачів веб-сайту та підтримувати їх статус входу в систему.
  • Більшість файлів cookies – це «сесійні файли cookies», тобто вони автоматично видаляються з жорсткого диска користувача/ веб-сайту заявника в кінці сеансу. «Постійні файли cookies» залишаються в силі протягом кількох відвідувань наших веб-сайтів
  • Заявник/користувач веб-сайту завжди може відмовитись від файлів cookies, якщо це дозволяє його браузер, хоча це може перешкоджати використанню веб-сайту заявником чи користувачем веб-сайту.
  • Заявник/користувач веб-сайту може бачити файли cookies при будь яких посиланнях або від третіх сторін на певних сторінках веб-сайту, які VFS не контролює, наприклад, посилання на веб-сайт IRCC та/або будь які інші посилання, дозволені IRCC,VFS, а її договірні сторони, директори, афілійовані особи, серед іншого, не переносять спам. Користувач/користувачі не отримують ліцензії чи дозволів, які б дозволяли додавати, змінювати, перетворювати, видаляти, зламувати, неправильно використовувати або зловживати веб-сайтом VFS або його вмістом. Щоб повідомити про будь які проблеми, пов’язані зі спамом або підробкою електронних листів, надісланих до VFS, будь ласка, надішліть електронне повідомлення на адресу communications@vfsglobal.com.
  • Заявник/користувач веб-сайту не може використовувати засоби комунікації або веб-сторінку VFS для надсилання спаму або іншим чином надсилати вміст, який порушує нашу угоду з користувачем. VFS фільтрує та автоматично сканує повідомлення на наявність вірусів та іншого незаконного чи забороненого вмісту до їх надсилання. VFS не зберігає на постійній основі повідомлення електронної пошти, надіслані або передані компанією через різні формати. VFS не орендує та не продає жодних електронних адрес третім сторонам.

 

Безпека

VFS впровадила заходи, спрямовані на захист персональних даних, що ми зберігаємо та які знаходиться під нашим контролем. Ми підтримуємо розумні адміністративні, технічні, фізичні та організаційні засоби захисту, прагнучи захистити такі персональні дані від несанкціонованого доступу, використання, зміни та розкриття.

 

Збереження та знищення

VFS не копіює та не зберігає пакети заяв, отримані від Заявників. Будь які інші форми документів, паперові копії, бланки чи інші записи, що містять персональні дані, будуть знищені шляхом безпечного подрібнення після проходження тридцяти (30) календарних днівз подачі документів.

Персональні дані заявника можуть зберігатися в електронній формі протягом максимум тридцяти (30) календарних днів після повернення паспорта та документів Заявникам з метою надання допомоги Заявникам, якщо вони звернуться до нас з подальшими запитами. VFS здійснює безпечну утилізацію або знищення персональних даних або обладнання чи пристроїв, що використовуються для зберігання персональних даних. Утилізуючи або знищуючи персональні дані, VFS вживає відповідних заходів для запобігання доступу сторонніх осіб, а при утилізації обладнання або пристроїв, що використовуються для зберігання персональних даних (наприклад, шафи для зберігання, комп’ютери, дискети та аудіокасети), вживає відповідних заходів щодо видалення будь якої збереженої інформації або іншим чином запобігає доступу сторонніх осіб.

 

Правові питання

VFS та її постачальники послуг можуть надавати Ваші персональні дані у випадку ордера на обшук чи іншого юридичного запиту чи розпорядження слідчому органу у разі порушення угоди чи протиріччя із законом, або у інших випадках, передбачених чинним законодавством. VFS також може розкривати персональні дані, якщо це необхідно для встановлення, здійснення чи захисту юридичних вимог або якщо це передбачено законом.

 

Посилання на сайти третіх сторін

Наш веб-сайт може містити посилання на інші сайти, якими VFS не володіє або які не контролює, наприклад, посилання на веб-сайти IRCC або будь які інші посилання, дозволені IRCC тощо. Ми надаємо ці посилання для зручності, і це не означає, що VFS обов'язково асоціюється з будь яким із цих інших веб-сайтів. Ні VFS, ні її працівники, співробітники, агенти не несуть жодної відповідальності за інші веб-сайти або будь яку інформацію, що міститься на них, жодна з яких не була перевірена або схвалена VFS чи її філіями. Такі веб-сайти використовують окремі та незалежні заяви про дотримання конфіденційності, повідомлення та умови використання, які ми рекомендуємо уважно переглянути. Ми жодним чином не контролюємо такі веб-сайти, а тому не несемо відповідальності за правила поводження з персональними даними на таких веб-сайтах.

 

Доступ до Ваших персональних даних

Ви маєте право на доступ, оновлення та виправлення неточностей Вашої особистої інформації, що знаходиться під нашим контролем та зберігається нами. Ви також можете вимагати доступу, оновлення та виправлення неточностей, надіславши електронне повідомлення або звернувшись до нас за адресою, вказаною у контактних даних, наведених нижче.

VFS не несе відповідальності за достовірність або точність інформації, наданої Заявником. Обов'язок Заявника – забезпечити достовірність інформації, наданої VFS.

 

Право відмови (Відкликання згоди):

VFS поважає Ваше право на конфіденційність та надає можливість не надавати інформацію чи дані, які потрібно надіслати. Ви можете відкликати свою згоду, що була надана вами раніше. Однак про це потрібно повідомити VFS у письмовій формі. Щойно заявник відкликає свою згоду, VFS більше не зможе надавати послуги з адміністративної підтримки CVAC.

 

Зміни цієї Політики дотримання конфіденційності

Зауважте, що Політика дотримання конфіденційності може оновлюватися в той чи інший момент часу, і ми пропонуємо заявникам регулярно відвідувати наш веб-сайт, щоб отримати доступ до актуальної Політики дотримання конфіденційності.

 

Контактні дані

Якщо у Вас виникнуть запитання щодо цієї Політики дотримання конфіденційності або описаних тут правил, Ви можете написати на адресу privacy@vfsglobal.com для отримання додаткової інформації.

 

Скарги та запити

Якщо в будь який момент часу Вам здається, що VFS не дотримується Політики дотримання конфіденційності, повідомте нас електронною поштою на адресу privacyofficer@vfsglobal.com. Ми докладемо всіх комерційно обґрунтованих зусиль та кроків для оперативного визначення та вирішення проблеми.

 

Ви можете надіслати скаргу або запит щодо правил поводження з інформацією в організації на адресу співробітника з питань конфіденційності privacyofficer@vfsglobal.com. Ви також маєте право направляти скарги до Управління з питань захисту конфіденційної інформації Канади на адресу https://www.priv.gc.ca/en/.

 

 

Застереження стосовно шахрайських пропозицій роботи

Шахрайські пропозиції роботи/працевлаштування

VFS Global стало відомо про те, що особи, які неправдиво представляють себе агентами або представниками VFS Global, звертаються до людей, щоб запропонувати шахрайські/фіктивні послуги з працевлаштування, із наміром викрасти особисту інформацію або вимагати від людей гроші. Ми радимо бути обережними та керуватися здоровим глуздом, отримуючи будь яку таку пропозицію щодо працевлаштування, в якій вимагається сплатити будь які комісії/грошові кошти або в яких обіцяють робочу візу в обмін на гроші. Зазначені пропозиції є повністю шахрайськими та недійсними. VFS Global не є агентством з підбору персоналу та не пропонує такі послуги. Шахраї працюють в основному через Інтернет, електронну пошту, телефон тощо. Ми попереджаємо людей остерігатися таких аферистів.

Зауважте, що VFS Global – це компанія з оформлення віз, і ми працюємо лише з урядовими та дипломатичними представництвами, щоб виконати їхні адміністративні вимоги щодо оформлення візових заяв. Ні VFS Global, ні її представники за жодних обставин не вимагатимуть грошей у людей, щоб заманювати їх можливостями працевлаштування як в компанії VFS Global, так і за її межами. Якщо Ви отримуєте будь яку пропозицію нібито від VFS Global, в якій від Вас вимагають гроші, така пропозиція є шахрайською.

 

Попереджувальні ознаки шахрайства з працевлаштування

Нижче наведено кілька прикладів шахрайства з працевлаштування, які порушують процедурні та етичні норми VFS Global:

  • Електронний лист надсилається не з офіційної електронної адреси VFS Global, а з безкоштовної служби електронних повідомлень, наприклад: Hotmail, Gmail, Outlook, Yahoo тощо. Можливо також, що електронний лист надсилається з підробленої адреси електронної пошти.
  • Вам пропонується розкрити приватну або конфіденційну інформацію.
  • Зауважте, що VFS Global – це компанія з оформлення віз, і ми працюємо лише з урядовими та дипломатичними представництвами, щоб виконати їхні адміністративні вимоги щодо оформлення візових заяв. Ні VFS Global, ні її представники за жодних обставин не вимагатимуть грошей у людей, щоб заманювати їх можливостями працевлаштування як в компанії VFS Global, так і за її межами. Якщо Ви отримуєте будь яку пропозицію нібито від VFS Global, в якій від Вас вимагають гроші, така пропозиція є шахрайською.
  • Вас просять пройти співбесіду по телефону або через програму швидкого обміну повідомленнями.
  • Від Вас вимагається сплатити комісію/гроші.
  • Від Вас вимагається заповнити фальшиві документи щодо підбору персоналу, наприклад, анкети або форми для отримання робочої візи (найменування та логотип VFS Global можуть підробити/виготовити та розмістити на документації без дозволу компанії).
  • Наполягання на терміновості.
  • Вас просять заплатити гроші за обробку дозволів на роботу, заяв на отримання візи тощо.

 

Ймовірно, такі дії призначені для введення в оману або отримання особистої інформації від жертв.

Діяльність таких осіб передбачає кримінальну та цивільну відповідальність. Хоча VFS Global серйозно ставиться до такої справи і залишає за собою право зв’язатися з компетентними правоохоронними органами для розслідування та притягнення до кримінальної відповідальності щодо такої протиправної діяльності, часто дуже важко знайти і переслідувати таких осіб.

Тому, якщо Ви отримали запит, письмово чи усно, із запрошенням на співбесіду, або пропозицію про роботу, які, на Вашу думку, є шахрайськими або підозрілими, будь ласка, не звертайте на них уваги. Ви можете перевірити інформацію у VFS Global, звернувшись за адресою communications@vfsglobal.com.

Якщо Вам стає відомо про випадок шахрайства, ми рекомендуємо негайно звернутися до місцевої поліції та/або до будь яких компетентних органів, а також повідомити нас про шахрайство за адресою acco@vfsglobal.com.

За жодних обставин VFS Global не несе відповідальності за будь які збитки, витрати або незручності внаслідок дій таких неуповноважених.