Προσφορές ψευδούς πρόσληψης / απασχόλησης

Έχει περιέλθει σε γνώση της VFS Global ότι, άτομα προσποιούμενα τους συνεργάτες ή εκπροσώπους της VFS Global έχουν προσεγγίσει άτομα προσφέροντας τους ψευδείς / πλασματικές ευκαιρίες απασχόλησης, με σκοπό να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα ή να ζητήσουν χρήματα.

Σας ενθαρρύνουμε να είστε προσεκτικοί και να έχετε κοινό νου όταν λαμβάνετε οποιαδήποτε τέτοια προσφορά εργασίας, η οποία απαιτεί την πληρωμή οποιωνδήποτε αμοιβών / χρημάτων, ή υπόσχεται τη χορήγηση άδειας εργασίας έναντι χρημάτων. Οι εν λόγω προσφορές είναι απολύτως ψεύτικες και δεν είναι έγκυρες. Η VFS Global δεν είναι εταιρεία πρόσληψης προσωπικού και δεν προσφέρει υπηρεσίες προσλήψεων.

Οι απατεώνες λειτουργούν κυρίως μέσω του Διαδικτύου, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του τηλεφώνου κλπ. Προειδοποιούμε τους ανθρώπους να εφιστούν την προσοχή τους σε τέτοιου είδους απάτες. Σας ενημερώνουμε ότι η VFS Global είναι εταιρεία διεκπεραίωσης αιτήσεων για τη χορήγηση βίζας και εργαζόμαστε μόνο με κυβερνητικές και διπλωματικές αποστολές για να καλύπτουμε τις διοικητικές απαιτήσεις της διεκπεραίωσης των αιτήσεων για χορήγηση βίζας. Ούτε η VFS Global ούτε οι εκπρόσωποί της θα ζητήσουν χρήματα από ιδιώτες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες για να τους προσελκύσουν με ευκαιρίες απασχόλησης είτε στην VFS Global είτε εκτός αυτής.

Εάν λάβετε οποιαδήποτε προσφορά που υποτίθεται ότι προέρχεται από την VFS Global, η οποία ζητά χρήματα, να γνωρίζετε ότι αυτοί οι τύποι προσφορών είναι δόλιοι. Προειδοποιητικά σημάδια απάτης στις προσλήψεις.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα απάτης σχετικά με τις προσλήψεις που παραβιάζουν τις διαδικασίες και τις δεοντολογικές πρακτικές της VFS Global:

• Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν αποστέλλεται από επίσημη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου VFS Global αλλά από δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως: Hotmail, Gmail, Outlook, Yahoo, κλπ. Είναι επίσης πιθανό ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλεται από ψεύτικη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

• Σας ζητούν να αποκαλύψετε ιδιωτικές ή εμπιστευτικές πληροφορίες

• Σας ζητείται να σας πάρουν συνέντευξη μέσω τηλεφώνου ή μέσω προγράμματος τύπου instant messenger. Σας ζητείται να πληρώσετε αμοιβές / χρήματα.

• Σας ζητείται να συμπληρώσετε ψευδή έγγραφα για πρόσληψη, όπως έντυπα αίτησης ή απασχόλησης (το όνομα και το λογότυπο VFS Global ενδέχεται να έχουν παραποιηθεί χρησιμοποιούμενα στα έγγραφα που σας παρουσιάζουν).

• Επιμονή και σπουδή.

• Σας ζητούν χρήματα για την διεκπεραίωση των αδειών εργασίας, των αιτήσεων χορήγησης βίζας ή άλλα παρόμοια. Τέτοιου είδους ενέργειες προφανώς αποσκοπούν στην εξαπάτηση ή την εκμαίευση προσωπικών πληροφοριών από τα θύματα. Οι δραστηριότητες αυτών των ατόμων επισύρουν ποινικές και αστικές ευθύνες. 

Ενώ η VFS Global αντιμετωπίζει σοβαρά το θέμα αυτό και διατηρεί το δικαίωμά της να επικοινωνεί με αρμόδιους φορείς επιβολής του νόμου για τη διερεύνηση και τη δίωξη των ως άνω παράνομων δραστηριοτήτων, είναι συχνά δύσκολο να εντοπιστούν και να διωχθούν αυτά τα άτομα. Επομένως, εάν λάβετε ένα αίτημα, είτε γραπτώς είτε προφορικά, για μια συνέντευξη ή μια προσφορά εργασίας που πιστεύετε ότι είναι ή θα μπορούσε να είναι δόλιο ή ύποπτο, να μην το λάβετε υπόψη. Μπορείτε επίσης να το εξακριβώσετε επικοινωνώντας με την VFS Global στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου communications@vfsglobal.com Εάν διαπιστώσετε ότι διαπράττεται απάτη, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε αμέσως με την τοπική αστυνομία ή / και τις αρμόδιες αρχές και επίσης να μας ενημερώσετε αναφέροντας την απάτη στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου acco@vfsglobal.com

Σε καμία περίπτωση η VFS Global δεν υπέχει ευθύνη ή ευθύνεται για τυχόν απώλεια, ζημιές, δαπάνες ή ταλαιπωρία που προέρχεται από αυτά τα μη εξουσιοδοτημένα άτομα και / ή δραστηριότητες. acco@vfsglobal.com