Υποβολή αίτησης βίζα

Πληροφορίες σχετικά με υποβολή της αίτησής σας

 • Υποβολή αίτησης αυτοπροσώπως
 • Υποβολή της αίτησης μέσω ταχυδρομείου
 • Υποβολή της αίτησης διαδικτυακά (online)
 • Υποβολή διαβατηρίων και άλλων εγγράφων
 • Τέλη παροχής υπηρεσιών

Οδηγός βήμα προς βήμα

Ας σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία 

 • Βρείτε τον τύπο βίζας

  Επιλογή της σωστής βίζας για το ταξίδι σας

  Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε τον τύπο της βίζας που χρειάζεστε και να ελέγξετε αν δικαιούστε να υποβάλετε αίτηση.

  Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τα έγγραφα που θα πρέπει να υποβάλετε μαζί με την αίτησή σας, πόσο καιρό μπορεί να απαιτήσει η διεκπεραίωση της αίτησης και τα τέλη που θα πρέπει να πληρώσετε.

  Κάθε αίτηση πρέπει να συμμορφώνεται με τις οδηγίες που ισχύουν για τη βίζα της κατηγορίας σας.

  Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Τμήματος Μετανάστευσης, Προσφύγων και Ιθαγένειας του Καναδά (IRCC) για λεπτομερείς οδηγίες Μετανάστευση, Πρόσφυγες και Ιθαγένεια στον Καναδά .

  Μπορείτε να κάνετε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες

  Βίζα Προσωρινής Διαμονής

  Άδεια για σπουδές

  Αδεια εργασίας

  Tαξιδιωτικό Έγγραφο Μονίμων Κατοίκων

  Είναι υποχρεωτικό να υποβάλετε Έντυπο συναινέσεως VFS μαζί με την αίτησή σας το έντυπο συγκατάθεσης VFS δεόντως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο.


 • Συμπλήρωση της αίτησής σας

  Συμπληρώστε την αίτησή σας για χορήγηση βίζας

  Μπορείτε να κάνετε λήψη του εντύπου αίτησης για τη βίζα, να την συμπληρώσετε, να εκτυπώσετε το συμπληρωμένο έντυπο και να το προσκομίσετε στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε ηλεκτρονικά (online) την αίτησή σας απευθείας στο Τμήμα Μετανάστευσης, Προσφύγων και Ιθαγένειας του Καναδά (IRCC).

  Συμπληρώστε το έντυπο της αίτησης ηλεκτρονικά. Η συμπληρωμένη φόρμα (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων γραμμικού κώδικα) θα πρέπει να εκτυπωθεί σε λευκό και όχι γυαλιστερό χαρτί χρησιμοποιώντας εκτυπωτή λέιζερ. Βεβαιωθείτε ότι ο 2D γραμμικός κώδικας εκτυπώνεται με ευκρίνεια και σε χαρτί υψηλής ποιότητας. Χειρόγραφα έντυπα δεν θα γίνονται δεκτά.

  Θα πρέπει να συμπληρώσετε τα δικαιολογητικά έγγραφα, σύμφωνα με τη λίστα που σχετίζονται με την κατηγορία της βίζας σας. Αν δεν μπορείτε να παράσχετε όλα τα δικαιολογητικά έγγραφα που αναφέρονται στην επίσημη λίστα ελέγχου του IRCC, θα πρέπει να συμπληρώσετε το έντυπο παραίτησης, να το υπογράψετε και να το επισυνάψετε στο έντυπο της αίτησης.

  Θα πρέπει να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου και να συμπληρώσετε το έντυπο συγκατάθεσης και στη συνέχεια να το επισυνάψετε στο έντυπο της αίτησης. Αν δεν συμπεριλάβετε ένα πλήρες και υπογεγραμμένο έντυπο συγκατάθεσης στην αίτησή σας, το προσωπικό μας δεν θα μπορεί να σας βοηθήσει και η αίτησή σας θα σας επιστραφεί.


 • Κλείσιμο ραντεβού

  Επιλέξτε ένα Κέντρο Υποβολής Αιτήσεως για Χορήγηση Βίζας και κλείστε ένα ραντεβού

  Μόλις υποβάλετε αίτηση για να σας χορηγηθεί βίζα, πρέπει να κλείσετε ραντεβού  για τη λήψη των δακτυλικών σας αποτυπωμάτων και της φωτογραφία σας σε ένα κέντρο υποβολής αίτησης για χορήγηση Βίζας. Αυτό είναι γνωστό ως «βιομετρικά δεδομένα».

  Μόλις κλείσετε το ραντεβού σας, θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης του ραντεβού μαζί με την επιστολή του ραντεβού.

  Εάν είστε μέλος οικογένειας ή ομάδας, θα πρέπει να κλείσετε ξεχωριστά ραντεβού για κάθε μέλος της οικογένειας ή της ομάδας.

  Εάν δεν απαιτείται να υποβάλετε τα βιομετρικά δεδομένα σας, δεν χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού για να επισκεφτείτε το τοπικό σας κέντρο υποβολής αίτησης για Καναδική Βίζα.

  Για να μάθετε αν πρέπει να δώσετε βιομετρικά δεδομένα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο
  http://www.cic.gc.ca/english/visit/biometrics.asp

 • Πληρωμή των τελών παροχής υπηρεσιών

  Μάθετε το ποσό που πρέπει να πληρώσετε

  Αφού συμπληρώσετε την αίτησή σας, θα πρέπει να πληρώσετε τα τέλη της αίτησης για τη βίζα. Αν θέλετε να κάνετε λήψη της φόρμας για να την εκτυπώσετε και να την προσκομίσετε στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα, τότε μπορείτε να πληρώσετε τη στιγμή του ραντεβού.

  Θα χρειαστεί να καταβάλλετε τα τέλη της Κυβέρνησης του Καναδά και τα τέλη βιομετρικών δεδομένων (εάν απαιτούνται) σύμφωνα με τις οδηγίες στην ιστοσελίδα του.

 • Επισκεφθείτε ένα Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα

  Προσέλευση στο προγραμματισμένο ραντεβού σας

  Εάν δεν έχετε υποβάλει την αίτησή σας διαδικτυακά (online), θα πρέπει να υποβάλετε αυτοπροσώπως συμπληρωμένο το έντυπο της αίτησής σας στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα.

  Μάθετε τι συμβαίνει στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα.

  Αν δεν απαιτείται να υποβάλετε βιομετρικά στοιχεία, επισκεφτείτε το Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα οποιαδήποτε ώρα κατά τις εργάσιμες ώρες

  Αφού φτάσετε στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Καναδική Βίζα, θα παραληφθεί η αίτησή σας και τα βιομετρικά στοιχεία (εάν υπάρχουν). Θα καταβάλετε τα ισχύοντα τέλη παροχής υπηρεσιών στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα και λάβετε μια απόδειξη. Αυτή η απόδειξη θα περιέχει τον μοναδικό σας αριθμό παρακολούθησής, ο οποίος θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την εξέλιξη της αίτησής σας διαδικτυακά (online).

 • Παρακολούθηση της αίτησής σας

  Διαρκής ενημέρωσή σας σχετικά με την εξέλιξη της αίτησής σας

  Θα ενημερωθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν η απόφασή σας έχει επιστραφεί στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα.Αν δεν μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή θα θέλατε πιο λεπτομερείς πληροφορίες παρακολούθησης, υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης μέσω SMS που αποστέλλονται απευθείας στο τηλέφωνό σας. Ελέγξτε αν αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα που επισκέπτεστε.

  Επισκεφθείτε τη σελίδα   παρακολούθηση της αίτησή σας για να συγκεντρώσετε περισσότερες πληροφορίες.

 • Παραλαβή του διαβατηρίου σας

  Παραλάβετε το διαβατήριό σας από το Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα

  Μετά την έκδοση της απόφασης επί της αίτησης για βίζα, μπορείτε είτε να παραλάβετε τα έγγραφά σας από το Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα είτε να σας επιστραφούν τα έγγραφα σας με υπηρεσία ταχυμεταφορών με επιπλέον χρέωση.

  Για να παραλάβετε το φάκελο της απόφασης αυτοπροσώπως στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα, πρέπει να υποβάλετε τα εξής:

  • Αντίγραφο της σφραγισμένης βιογραφικής σελίδας του διαβατηρίου σας
  • Την πρωτότυπη απόδειξη παροχής υπηρεσιών του Κέντρου Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα που εκδόθηκε από το Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα
  • Ένα έντυπο κυβερνητικής ταυτοποίησης

  Μπορείτε επίσης να αναθέσετε σε κάποιον άλλο να παραλάβει τον φάκελο σας για την απόφαση από το Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα. Ο αντιπρόσωπός σας πρέπει να υποβάλει τα ακόλουθα:

  • Το υπογεγραμμένο έντυπο συγκατάθεσης για υπηρεσίες του Κέντρου Αιτήσεων για Βίζα με το όνομα και τη σχέση του αντιπροσώπου με τον αιτούντα
  • Αντίγραφο της σφραγισμένης βιογραφικής σελίδας του διαβατηρίου του Αιτούντος
  • Την πρωτότυπη απόδειξη παροχής υπηρεσιών του Κέντρου Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα που εκδόθηκε από το Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα
  • Ένα έντυπο κυβερνητικής αναγνώρισης του αντιπροσώπου

  Είναι δική σας ευθύνη να ελέγξετε τα στοιχεία της χορηγούμενης θεώρησης για να βεβαιωθείτε ότι ισχύει για την ημερομηνία της προτεινόμενης εισόδου στον Καναδά, για τον αριθμό των απαιτούμενων καταχωρήσεων και για το σκοπό του ταξιδιού.

Είστε έτοιμοι να κάνετε αίτηση;

Ξεκινήστε τη διαδικασία χορήγησης και στη συνέχεια επιστρέψτε στην VFS Global με τον αριθμό αναφοράς σας για να επωφεληθείτε από τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Οδηγός βήμα προς βήμα

Ας σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία 

 • Ελέγξτε τον τύπο βιζας

  Επιλέξτε το σωστό τύπο βίζας για το ταξίδι σας

  Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε τον τύπο της βίζας που χρειάζεστε και να ελέγξετε αν δικαιούστε να υποβάλετε αίτηση.

  Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τα έγγραφα που θα πρέπει να υποβάλετε μαζί με την αίτησή σας, πόσο καιρό μπορεί να απαιτήσει η διεκπεραίωση της αίτησης και τα τέλη που θα πρέπει να πληρώσετε.

  Κάθε αίτηση πρέπει να συμμορφώνεται με τις οδηγίες που ισχύουν για τη βίζα της κατηγορίας σας.

  Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Τμήματος Μετανάστευσης, Προσφύγων και Ιθαγένειας του Καναδά (IRCC) για λεπτομερείς οδηγίες Μετανάστευση, Πρόσφυγες και Ιθαγένεια στον Καναδά .

  Μπορείτε να κάνετε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες

  Βίζα Προσωρινής Διαμονής

  Άδεια για σπουδές

  Αδεια εργασίας t

  Ταξιδιωτικά Έγγραφο Μονίμων Κατοίκων

  Είναι υποχρεωτικό να υποβάλετεΈντυπο συναινέσεως VFS μαζί με την αίτησή σας το έντυπο συγκατάθεσης VFS δεόντως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο.

   
 • Συμπλήρωση της αίτησής σας

  Συμπληρώστε την αίτησή σας για χορήγηση βίζας

  Μόλις είστε έτοιμοι να υποβάλετε αίτηση, θα πρέπει να κάνετε λήψη της φόρμας αίτησης και της λίστας ελέγχου εγγράφων του IRCC που σχετίζονται με το σκοπό της επίσκεψής σας. Συμπληρώστε τη φόρμα αίτησης ηλεκτρονικά. Η συμπληρωμένη φόρμα (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων γραμμικού κώδικα) θα πρέπει να εκτυπωθεί σε λευκό και όχι γυαλιστερό χαρτί τύπου bond, χρησιμοποιώντας εκτυπωτή λέιζερ. Βεβαιωθείτε ότι ο 2D γραμμικός κώδικας εκτυπώνεται με ευκρίνεια και σε χαρτί υψηλής ποιότητας. Χειρόγραφα έντυπα δεν θα γίνονται δεκτά.

  Θα πρέπει να συμπληρώσετε τα δικαιολογητικά έγγραφα σύμφωνα με τη Λίστα ελέγχου εγγράφου IRCC  Λίστα Ελέγχου εγγράφων του IRCC που σχετίζονται με την κατηγορία της βίζας σας. Aν δεν μπορείτε να παράσχετε όλα τα δικαιολογητικά έγγραφα που αναφέρονται στην επίσημη λίστα ελέγχου του IRCC, θα πρέπει να συμπληρώσετε τη waiver formνα την υπογράψετε και να την επισυνάψετε στη φόρμα της αίτησης σας. Εάν δεν προσκομίσετε έγγραφα όπως αναφέρονται στο έγγραφο του IRCC, αυτό θα οδηγήσει σε πρόσθετες καθυστερήσεις ή απόρριψη της αίτησής σας για βίζα, άδεια ή ταξιδιωτικό έγγραφο.

  Θα πρέπει να διαβάσετε την Πολιτική Απόρρητου aκαι να συμπληρώσετε τη φόρμα συγκατάθεσης και στη συνέχεια να την επισυνάψετε στη φόρμα της αίτησής σας. Αν δεν συμπεριλάβετε μια συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη φόρμα συγκατάθεσης στην αίτησή σας, το προσωπικό μας δεν θα μπορεί να σας βοηθήσει και η αίτησή σας θα σας επιστραφεί.

  IΑν επιλέξετε να ταχυδρομήσετε την αίτησή σας, θα πρέπει να συμπεριλάβετε τα ακόλουθα έγγραφα στο πακέτο της αίτησης:

  1. Τα ισχύοντα έντυπα συμπληρωμένα

  2. Κατάλογο ελέγχου για την ταχυδρόμηση της αίτησης στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα (VAC)  (Κατάλογο ελέγχου για την ταχυδρόμηση της αίτησης στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα (VAC)

  3. Δικαιολογητικά και αντίγραφο της σελίδας του διαβατηρίου με τα βιομετρικά στοιχεία

  4. Απόδειξη πληρωμής των τελών της κυβέρνησης του Καναδά και βιομετρικά τέλη (εάν απαιτείται)

  5. Χρέωση (χρεώσεις) παροχής υπηρεσιών του Κέντρου Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα με τη μορφή τραπεζικής μεταφοράς, μέσω πληρωμής με μετρητά ή με χρεωστική / πιστωτική κάρτα (ανάλογα με την περίπτωση) στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα

  Εάν αποστέλλετε το πακέτο της αίτησής σας σε ένα [5}Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων βιομετρικό εργαλείο εγκυρότητας για Βίζα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο βιομετρικής εγκυρότητας για να ελέγξετε εάν απαιτείται η εγγραφή βιομετρικών στοιχείων σε ένα Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα.

  Μπορείτε να ταχυδρομήσετε ή να αποστείλετε με υπηρεσία ταχυμεταφοράς τα συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα έντυπα αίτησης και τα δικαιολογητικά σας έγγραφα σε ένα σφραγισμένο φάκελο στην ακόλουθη διεύθυνση:

  Canada Visa Application Centre

  Kodrou 7

  Χαλάνδρι Αθήνα 15232 Ελλάδα

  Μόλις λάβετε μια ειδοποίηση για την εγγραφή των βιομετρικών στοιχείων, θα πρέπει να προγραμματίσετε ένα ραντεβού και να προσέλθετε εντός 10 εργάσιμων ημερών στο ίδιο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα, στο οποίο έχετε ταχυδρομήσει στην αίτησή σας.

 • Κλείσιμο ραντεβού

  Επιλέξτε ένα Κέντρο Υποβολής Αιτήσεως για Χορήγηση Βίζας και κλείστε ένα ραντεβού

  Μόλις υποβάλετε αίτηση για να σας χορηγηθεί βίζα, πρέπει  κλείσετε ραντεβού για να σας πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα και τη φωτογραφία σας σε ένα Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα. Αυτό είναι γνωστό ως «βιομετρικά στοιχεία».

  Μόλις κλείσετε το ραντεβού σας, θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης του ραντεβού μαζί με την επιστολή για το ραντεβού.

  Αν είστε μέλος οικογένειας ή ομάδας, θα πρέπει να κλείσετε ξεχωριστά ραντεβού για κάθε μέλος της οικογένειας ή της ομάδας.

 • Πληρωμή των Τελών σας

  Βρείτε το ποσό που πρεπει να πληρωσετε

  Μάθετε το ποσό που πρέπει να πληρώσετε. Αφού ολοκληρώσετε την αίτησή σας, θα πρέπει να πληρώσετε τα τέλη της αίτησης για βίζα. Αν θέλετε να κάνετε λήψη της φόρμας για να την εκτυπώσετε και να την προσκομίσετε στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα, τότε μπορείτε να πληρώσετε κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

  Θα χρειαστεί να πληρώσετε τα τέλη χρέωσης υπηρεσιών της Κυβέρνησης του Καναδά και τα βιομετρικά τέλη (εάν απαιτείται) σύμφωνα με τις οδηγίες στην ιστοσελίδα του Τμήματος Μετανάστευσης, Προσφύγων και Ιθαγένειας του Καναδά (IRCC) και τυχόν πρόσθετες χρεώσεις υπηρεσιών της VFS Global σύμφωνα με την καρτέλα Χρεώσεις Υπηρεσιών.

 • Επισκεφθείτε ένα Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα

  Προσέλευση στο προγραμματισμένο ραντεβού σας

  Θα πρέπει να υποβάλετε πλήρως συμπληρωμένη την αίτησή σας για χορήγηση βίζας μέσω ταχυδρομείου

  Μάθετε τι συμβαίνει στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα 

  Διαδικασία στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Καναδική Βίζα για αιτήσεις που ταχυδρομούνται αλληλογραφίας:

  • Με την παραλαβή της αίτησης που αποστέλλεται ταχυδρομικώς στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Καναδική Βίζα, η αίτηση θα καταγραφεί στην πύλη της VFS Global και θα δημιουργηθεί ένας αριθμός εντοπισμού και αναφοράς για την αίτηση.
  • Θα ενεργοποιηθεί ένα αυτόματο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο θα περιέχει έναν αριθμό αναφοράς και εντοπισμού για την αίτηση ή για ανεπάρκεια του πακέτου της αίτησης, εάν συντρέχει περίπτωση.

  • Αν δεν παρέχεται διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω του αριθμού τηλεφώνου που έχετε καταχωρήσει.

  • Οι ελλιπείς αιτήσεις θα παραμείνουν εκκρεμείς και οι Αιτούντες θα πρέπει να υποβάλουν τα στοιχεία / έγγραφα που λείπουν εντός 10 εργάσιμων ημερών.

  • Εάν δεν ολοκληρώσετε την αίτηση εντός 10 ημερών, θα επιστραφεί το πακέτο εφαρμογής.
  • Αν είναι ελλιπές το έντυπο της αίτησης ή τα στοιχεία του είναι εσφαλμένα ή ελλιπή, ο Αιτών θα έχει τη δυνατότητα να στείλει ένα ορθώς συμπληρωμένο έντυπο αίτησης ή να χρησιμοποιήσει μια πρόσθετη υπηρεσία στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα για να συμπληρώσει τη φόρμα χρησιμοποιώντας τον σταθμό εργασίας αυτοεξυπηρέτησης.

  • Εάν δεν έχετε προβεί στην πληρωμή των τελών της κυβέρνησης του Καναδά ή τα βιομετρικά τέλη (εάν συντρέχει περίπτωση), θα έχετε την δυνατότητα να στείλετε ταχυδρομικά την απόδειξη επιβεβαίωσης των σωστών τελών της κυβέρνησης του Καναδά και των βιομετρικών τελών που παράγεται από την πύλη πληρωμών του Τμήματος Μετανάστευσης, Προσφύγων και Ιθαγένειας του Καναδά (IRCC) στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα.

 • Παρακολούθηση της αίτησής σας

  Ενημέρωση για την εξέλιξη της αιτήσεώς σας

  Θα ενημερωθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν η απόφασή σας έχει επιστραφεί στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα.  Αν δεν μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή θα θέλατε πιο λεπτομερείς πληροφορίες παρακολούθησης, υπάρχει δυνατότητα να λαμβάνετε ενημερώσεις μέσω SMS που αποστέλλονται απευθείας στο τηλέφωνό σας.

  Ελέγξτε αν αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα που επισκέπτεστε. Θα λάβετε μια ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχει το αναγνωριστικό παρακολούθησης της αίτησής σας εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την παραλαβή της αίτησής σας.

  Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράδοση από την ταχυδρομική εταιρεία ή την εταιρεία ταχυμεταφορών που έχετε χρησιμοποιήσει για να υποβάλετε την (τις) αίτησή σας (εις) στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα.

  Επισκεφθείτε και παρακολουθείτε την σελίδα της αίτησής σας για να συγκεντρώσετε περισσότερες πληροφορίες.

 • Παραλαβή του διαβατηρίου σας

  Μετάβαση στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα για την παραλαβή του διαβατηρίου σας

  Μετά την λήψη απόφασης επί της αιτήσεως για χορήγηση βίζας, μπορείτε να παραλάβετε τα έγγραφά σας από το Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα ή να ζητήσετε να σας επιστραφούν τα έγγραφα σας με υπηρεσία ταχυμεταφορών με επιπλέον χρέωση.

  Παραλαβή των εγγράφων σας αυτοπροσώπως: προσκομίστε την απόδειξη που έχει εκδοθεί από το Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα και μία φόρμα ταυτοποίησης της κυβέρνησης.

  Ελέγξτε με το Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα τη στιγμή του ραντεβού σας για τις διαθέσιμες επιλογές παραλαβής των εγγράφων σας.

  Αν επιτρέπεται, μπορείτε να στείλετε έναν εκπρόσωπο για να παραλάβει τα έγγραφά σας: θα πρέπει να προσκομίσει μια εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από εσάς, μαζί με την απόδειξη που σας έχει χορηγηθεί από το Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα και την ταυτοποίησή τους από την κυβέρνηση.

Είστε έτοιμος για την Υποβολή της Αίτησης;

Ξεκινήστε τη διαδικασία χορήγησης και στη συνέχεια επιστρέψτε στην VFS Global με τον αριθμό αναφοράς σας για να επωφεληθείτε από τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Οδηγός βήμα προς βήμα

Ας σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία 

 • Ελέγξτε τον τύπο βιζας

  Επιλέξτε το σωστό τύπο βίζας για το ταξίδι σας

  Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε τον τύπο της βίζας που χρειάζεστε και να ελέγξετε αν δικαιούστε να υποβάλετε αίτηση.

  Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τα έγγραφα που θα πρέπει να υποβάλετε μαζί με την αίτησή σας, πόσο καιρό μπορεί να απαιτήσει η διεκπεραίωση της αίτησης και τα τέλη που θα πρέπει να πληρώσετε.

  Κάθε αίτηση πρέπει να συμμορφώνεται με τις οδηγίες που ισχύουν για τη βίζα της κατηγορίας σας.

  Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Τμήματος Μετανάστευσης, Προσφύγων και Ιθαγένειας του Καναδά (IRCC) για λεπτομερείς οδηγίες Μετανάστευση,{3]{4][2} Πρόσφυγες και Ιθαγένεια στον Καναδά{ .

  Μπορείτε να κάνετε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες

  Βίζα Προσωρινής Διαμονής

  Άδεια για Σπουδές

  Άδεια για Σπουδές

  Ταξιδιωτικά Έγγραφα Μόνιμου Κατοίκου

   
 • Συμπλήρωση της αίτησής σας

  Συμπληρώστε την αίτησή σας για χορήγηση βίζας

  Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη φόρμα αίτησης για βίζα.

 • Κλείσιμο ραντεβού

  Επιλέξτε ένα Κέντρο Υποβολής Αιτήσεως για Χορήγηση Βίζας και κλείστε ένα ραντεβού

  Μόλις υποβάλετε αίτηση για να σας χορηγηθεί βίζα, πρέπει να κλείσετε ραντεβού για τη λήψη των δακτυλικών σας αποτυπωμάτων και της φωτογραφία σας σε ένα κέντρο υποβολής αίτησης για χορήγηση Βίζας. . Αυτό είναι γνωστό ως «βιομετρικά δεδομένα».’.

  Μόλις κλείσετε το ραντεβού σας, θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης του ραντεβού μαζί με την επιστολή του ραντεβού.

  Εάν είστε μέλος οικογένειας ή ομάδας, θα πρέπει να κλείσετε ξεχωριστά ραντεβού για κάθε μέλος της οικογένειας ή της ομάδας.

  Η επιστολή του ραντεβού θα έχει έναν αριθμό αναφοράς ορίζοντας ην ημερομηνία, την ώρα και την τοποθεσία του ραντεβού, μαζί με άλλες σχετικές πληροφορίες.

  Εάν δεν απαιτείται υποβολή βιομετρικών στοιχείων, θα πρέπει να περιμένετε την απόφαση της αίτησής σας και να ελέγξετε τον λογαριασμό σας MyCIC για περαιτέρω οδηγίες.

  Αν απαιτείται η υποβολή βιομετρικών στοιχείων αφού υποβάλετε επιτυχώς μια ηλεκτρονική αίτηση (E-Application) θα λάβετε μια ειδοποίηση με τη μορφή μιας επιστολής βιομετρικής εντολής (BIL). Μετά την παραλαβή της BIL, θα χρειαστεί να επισκεφθείτε το Κέντρο Υποβολής Αίτησης για Βίζα για την υποβολή βιομετρικών στοιχείων.

 • Πληρωμή των Τελών σας

  Βρείτε το ποσό που πρεπει να πληρώσετε


  Μάθετε το ποσό που πρέπει να πληρώσετε. Αφού ολοκληρώσετε την αίτησή σας, θα πρέπει να πληρώσετε τα τέλη της αίτησης για βίζα. Αν θέλετε να κάνετε λήψη της φόρμας για να την εκτυπώσετε και να την προσκομίσετε στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα, τότε μπορείτε να πληρώσετε κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.Once you have completed your application, you’ll have to pay your visa application fee.

  Θα χρειαστεί να πληρώσετε τα τέλη χρέωσης υπηρεσιών της Κυβέρνησης του Καναδά και τα βιομετρικά τέλη (εάν απαιτείται) σύμφωνα με τις οδηγίες στην ιστοσελίδα του Τμήματος Μετανάστευσης, Προσφύγων και Ιθαγένειας του Καναδά (IRCC) και τυχόν πρόσθετες χρεώσεις υπηρεσιών της VFS Global σύμφωνα με την καρτέλα Χρεώσεις Υπηρεσιών.

 • Επισκεφθείτε ένα Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα

  Προσέλευση στο προγραμματισμένο ραντεβού σας

  Μάθετε τι συμβαίνει στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα

  Μετά την ολοκλήρωση της βιομετρικής εγγραφής, θα λάβετε μια απόδειξη επιβεβαίωσης ότι το βιομετρικό σας υλικό έχει συλλεχθεί στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Καναδική Βίζα.

  Μόλις ληφθεί απόφαση σχετικά με την αίτησή σας για την χορήγηση βίζας, θα ενημερωθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να υποβάλετε το διαβατήριό σας μέσω Επιστολής για Υποβολή του Διαβατηρίου.

  Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το IRCC σας παραδίδονται, να ελέγχετε τον λογαριασμό σας CIC σε περιοδική βάση για ενημερώσεις.

  Μόλις λάβετε την Επιστολή για Υποβολής του Διαβατηρίου, θα πρέπει να υποβάλετε το πρωτότυπο διαβατήριό σας, μαζί με την Επιστολή για Υποβολή του Διαβατηρίου, στο Κέντρο Υποβολής Αίτησης για Βίζα. Για πλήρεις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής του διαβατηρίου και άλλων δικαιολογητικών, ανατρέξτε στην καρτέλα στην κορυφή αυτής της σελίδας.

Είστε έτοιμοι να υποβάλετε αίτηση;

Ξεκινήστε τη διαδικασία χορήγησης και στη συνέχεια επιστρέψτε στην VFS Global με τον αριθμό αναφοράς σας για να επωφεληθείτε από τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Υποβολή διαβατηρίων και άλλων εγγράφων

Εάν έχετε λάβει ειδοποίηση από την κυβέρνηση του Καναδά για να ζητήσετε το διαβατήριό σας, έχετε είτε:

 1. Υποβάλει αίτηση διαδικτυακά (online) ως E-app ή

 2. Είστε αιτών Άδειας μονίμου διαμονής του οποίου η αίτηση έχει οριστικοποιηθεί και τώρα απαιτείται η υποβολή του διαβατηρίου.

YΘα χρειαστεί να καταβάλετε τα τέλη υπηρεσίας μεταβίβασης της αίτησης κατά την υποβολή πρόσθετων εγγράφων ή / και διαβατηρίου σε οποιοδήποτε Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Καναδική Βίζα, εκτός εάν επισκεφθείτε το ίδιο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Καναδική Βίζα όπου έχετε υποβάλει αρχικά τα βιομετρικά σας στοιχεία και δεν έχετε υποβάλει προηγουμένως πρόσθετα έγγραφα και / ή διαβατήριο για να υποστηρίξετε την τρέχουσα αίτησή σας.

Θα χρειαστεί να υποβάλετε το Συμπληρωματικό Έντυπο της Global VFS εάν επιθυμείτε πρόσθετες υπηρεσίες στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα.

 1. Εάν ταχυδρομήσετε τα πρόσθετα έγγραφα ή / και το διαβατήριό σας στο Κέντρου Υποβολής Αιτήσεως για Καναδική Βίζα χωρίς την ισχύουσα χρέωση υπηρεσιών μεταβίβασης του πακέτου της αίτησης ή / και χωρίς το Έντυπο Συγκατάθεσης της Global VFS, το πακέτο της αίτησης σας θα θεωρηθεί ότι είναι ελλιπές. Θα χρειαστεί να καταβάλετε τα τα τέλη χρέωσης των υπηρεσιών μεταβίβασης που εκκρεμούν εντός 10 εργάσιμων ημερών. Η μη πληρωμή των τελών για τη διαβίβαση του πακέτου εντός δέκα εργάσιμων ημερών θα έχει ως αποτέλεσμα να σας επιστραφεί το πακέτο.

 2. Αυτοπροσώπως – Θα χρειαστεί να προσκομίσετε το πρωτότυπο διαβατήριό σας, μαζί με την επιστολή υποβολής του διαβατηρίου, στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεως για Βίζα.

 3. Μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου - Θα πρέπει να διαβιβάσετε το πρωτότυπο διαβατήριό σας, μαζί με την προτυπωμένη επιστολή υποβολής του διαβατηρίου και το Έντυπο Συγκατάθεσης της VFS Global συμπληρωμένο δεόντως για τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, στο Κέντρου Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα.

Για να υποβάλετε το διαβατήριό σας στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα, θα πρέπει να πληρώσετε τα προβλεπόμενα τέλη για τη Διαβίβαση του Πακέτου. Για πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τα τέλη παροχής υπηρεσιών του Κέντρου Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα, κάντε κλικ στις χρεώσεις υπηρεσιών στο επάνω μέρος αυτής της σελίδας.

Εάν είστε Αιτών βίζας για μόνιμη διαμονή και η αίτησή σας έχει ολοκληρωθεί, θα σας δοθεί εντολή να υποβάλετε το διαβατήριό σας, μια φωτογραφία σύμφωνα με τις προδιαγραφές που καθορίζονται από το IRCC και το Παράρτημα Β δεόντως συμπληρωμένο. Θα πρέπει να ελέγξετε τις οδηγίες που σας έχουν αποσταλεί για πλήρεις πληροφορίες και καθοδήγηση. Η υποβολή του διαβατηρίου σας στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα συνεπάγεται χρέωση υπηρεσιών για τα τέλη διαβίβασης του Πακέτου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής του διαβατηρίου θα σας δοθεί απόδειξη ως αποδεικτικό στοιχείο, όπου θα αναφέρεται το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε βάσει των πρόσθετων υπηρεσιών που έχετε χρησιμοποιήσει στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα. Το ICR θα περιέχει επίσης τον αριθμό πρωτοκόλλου της αιτήσεως και τον αριθμό παρακολούθησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την παρακολούθηση της αίτησης στο διαδίκτυο.

  Με την επιστροφή του διαβατηρίου από το Γραφείο Χορήγησης Καναδικής Βίζας στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα, μπορείτε είτε:

 1. Να παραλάβετε το διαβατήριο αυτοπροσώπως στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Καναδική Βίζα.Θα χρειαστεί να προσκομίσετε μία έγκυρη ταυτότητα και την απόδειξη που εκδόθηκε στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Καναδική Βίζα τη στιγμή της υποβολής της αίτησης.

 2. Να μεριμνήστε για τη παράδοση του διαβατηρίου σας στην θέση της προτίμησής σας. Μπορείτε να ελέγξετε τις πρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρονται στο πλησιέστερο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα.

Τέλη παροχής υπηρεσιών

Χρέωση υπηρεσιών που ισχύει στις 02 Νοεμβρίου 2019

IΕάν χρειαστεί να δώσετε τα βιομετρικά σας δεδομένα, τα βιομετρική τέλη ύψους C $ 85.00 (ανά άτομο) / C $ 170.00 (για οικογένεια 2 ή περισσότερων) / C $ 255.00 (για ομάδα καλλιτεχνών 3 ή περισσότερων) καλύπτουν τα τέλη χρέωσης υπηρεσιών του Κέντρου Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα για τη διαβίβαση του πακέτου της αίτησης.Για τυχόν μεταγενέστερες υποβολές διαβατηρίου ή / και εγγράφων μετά την διαβίβαση του αρχικού πακέτου, οι Αιτούντες θα πρέπει να πληρώσουν το τέλος μεταφοράς του πακέτου της αίτησης.

Όλοι οι αιτούντες που υποβάλλουν αιτήσεις σε έντυπη μορφή (με ή χωρίς βιομετρικά στοιχεία) θα χρειαστεί να καταβάλουν τα τέλη χρέωσης για την υποβοηθούμενη υπηρεσία υποβάλλοντες αίτηση σε έντυπη μορφή.

Εάν δεν χρειάζεται να παράσχετε βιομετρικά στοιχεία και υποβάλετε το διαβατήριό σας ή / και τα έγγραφά σας στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεως για Βίζα, θα ισχύουν τα τέλη διαβίβασης του πακέτου της αίτησης.

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλονται τα τέλη της κυβέρνησης του Καναδά σε απευθείας σύνδεση (online) στην Ελλάδα. Μάθετε πώς μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη της κυβέρνησης του Καναδά επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική σελίδα πληρωμής των τελών του IRCC

Πληρωμή των τελών παροχής υπηρεσιών του Κέντρου Υποβολής Αιτήσεων για Καναδική Βίζα και των προαιρετικών πρόσθετων υπηρεσιών

 • Αυτοπροσώπως - Με μετρητά (Ευρώ) και πιστωτική κάρτα ή χρεωστική κάρτα  
 • Μέσω ταχυδρομείου - Τα τέλη μπορούν να καταβληθούν με τραπεζική μεταφορά υπέρ της "VFS Global Services Hellas Single PC" και μόνο σε Ευρώ.

  no. Tα στοιχεία για την τραπεζική μεταφορά: Όνομα τραπεζικού λογαριασμού – VFS Global Services Hellas Single Member PC. Όνομα Τράπεζας– NATIONAL BANK OF GREECE S.A. Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού - 10400507413. BIC/SWIFT Code – ETHNGRAAXXX. Αριθμός IBAN – GR8501101040000010400507413

Για οποιαδήποτε επιστροφή των τελών που καταβάλλονται στην κυβέρνηση του Καναδά κάντε κλικ εδώ για να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων από την κυβέρνηση του Καναδά.

Χρεώσεις για υπηρεσίες που προσφέρονται στο VAC:

Τιμοκατάλογος Υπηρεσιών (Χρέωση ανά Αιτούντα)

ΑΞΙΑ σε CAD (περιλαμβάνει ΦΠΑ )

ΑΞΙΑ σε EUR (περιλαμβάνει ΦΠΑ)

Μετάδοση/Μεταβίβαση Πακέτου (χρέωση ανά πακέτο)

$148.93

96.81

Παροχή Υπηρεσίας - Ηλεκτρονικά έντυπα (χρέωση ανά φόρμα)

$3.00

1.95

Παροχή Υπηρεσίας- Εφαρμογές Αίτησης (χρέωση ανά εφαρμογή)

$37.91

24.64

Παροχή Υπηρεσίας-Σάρωση (χρέωση ανά σελίδα)

$4.00

                      2.60

Χρήση ειδικού τερματικού self-service (χρέωση ανά ώρα

$13.52

                       8.79

Υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) (χρέωση ανά πακέτο)

$14.33

                       9.32

Φωτοτυπίες (χρέωση ανά σελίδα)

$0.15

                       0.10

Φωτογραφία σύμφωνη με τη Διεθνή Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO)

$11.16

                       7.25

Γραπτό μήνυμα (SMS) “ανά εφαρμογή”

$2.75

                       1.75

Χρήση USB

$6.79

                       4.41

 

*Tα τέλη παροχής υπηρεσιών περιλαμβάνουν όλους τους ισχύοντες τοπικούς φόρους και υπόκεινται σε αλλαγές σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες της κυβέρνησης.

**Η συναλλαγματική ισοτιμία του Καναδικού δολαρίου (CAD) καθορίζεται από την κυβέρνηση του Καναδά.

Οι νέες χρεώσεις παροχής υπηρεσιών τέθηκαν σε ισχύ στις 2 Νοεμβρίου 2019. Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων μέσω ταχυδρομείου θα είναι η ημερομηνία κατά την οποία το Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα παραλαμβάνει την αίτηση.

Για πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τις πρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρονται στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων για Βίζα, κάντε κλικ εδώ

Έχετε ήδη υποβάλει αίτηση για θεώρηση;

Tι άλλο μπορείτε να κάνετε

Κλείσιμο ραντεβού

Κάντε το ραντεβού 

Αίτηση

Διαρκής ενημέρωση της κατάστασης της αιτήσεώς σας

Εύρεση ενός κέντρου

Πληροφορίες για το τοπικό σας κέντρο

Αγορά Υπηρεσιών

Η αίτηση διεκπεραιώνεται πλέον ταχύτερα, ευκολότερα και πιο άνετα.